Praha.cz

 
Turnaj v plážovém volejbalu pro dobročinné účely
Sobota, 15. listopad 2014 07:49
Turnaj v plážovém volejbalu pro dobročinné účely

Chtěli byste udělat něco pro dobrou věc a současně si zahrát plážový volejbal? Je tu něco právě pro vás. Ve dnech 16. a 17. listopadu se koná třetí ročník benefičního turnaje v plážovém volejbale pod názvem „Vyber si, vydraž si, zahraj si“. Akce spojuje podporu neziskových organizací s možností zahrát si s českým a slovenskými vrcholovými hráči a hráčkami.



Za nápadem spojit plážový volejbal s charitativními prvky stojí Mistr České republiky z roku 2011 Martin Tichý. Pořádaní projektu, vzhledem k získaným výtěžkům, má prozatím vzestupný charakter. V prvním ročníku se získalo 60 000 Kč, další rok byla částka téměř dvojnásobná. V letošním ročníku se předpokládá překročení částky díky v současnosti nejznámějším hráčkám beachvolejbalu Kristýně Kolocovové a Markétě Slukové.


plakat_vyber_si_vydrz_si_zahraj_si.jpgKrom Kiki a Maki a Martina Tichého si bude moci vybrat z hráčů jako je Přemysl Kubala, Šárka Nakládalová, Jindra Weiss, Míša Vorlová, Natálie Dubovcová, Natálii Honzovičová a další.


Průběh benefičního turnaje je složen ze dvou částí. V neděli večer se koná dražba hráčů v Music Clubu Theatro. Zde si budete moci vydražit svého spoluhráče, se kterým si následující den zahrajete. Jedná se o turnaj smíšených dvojic, takže si na své přijdou jak muži, tak i ženy. Samotný turnaj se hraje skupinovým systémem s postupem do play-off a uskuteční ve státní svátek 17. listopadu v Beachklubu Pankrác.


Pokud by částky v dražbě přesahovaly vaše finanční možnosti, nemusíte zoufat. Do hry se lze přihlásit jako amatérská smíšená dvojice. Po zaplacení startovného, které činí 600 Kč, si zasoutěžíte, dostanete občerstvení a turnajové triko. Bude i o co hrát. Vítězná dvojice získá dvě letenky balónem v Českém ráji, které jí věnují Hoši v koši.


A jakým neziskovým organizacím výtěžek z benefičního turnaje pomůže? Zisk bude rozdělen mezi Centrum Anabell, které pomáhá lidem s poruchami příjmu potravy (většinou mentální anorexií a bulimií), a Hospic svaté Hedviky, který pomáhá lidem snížit psychické a fyzické strádání než opustí tento svět.


Samozřejmě, že turnaji rádi přivítají i diváky. Pokud nejste zdatnými hráči, tak přijďte fandit amatérským i profesionálním hráčům, případně můžete přispět libovolnou finanční částkou na zmiňované organizace.


Přejeme, aby se letošní turnaj vydařil a vybraná částka výrazně překročila tu loňskou!


Úvodní foto: www.beachklub.cz

(ewe)